Z perspektywy tych czterech lat (rok 2017 jeszcze trwa, ale też dorobi się podsumowania) widzę ogrom pracy, pasji, przygody. Dziękuję wszystkim, którzy mi w tym towarzyszyli, również Wam. Czy któryś przepis AD 2016 stał się Waszym ulubionym?
Pieczywo:
Łatwy chleb orkiszowy – KLIK
Proziaki – podkarpackie placki z mąki orkiszowej – KLIK
Przekąski i przystawki:
Liście babki w cieście – KLIK
Kwiaty cukinii w cieście piwnym – KLIK
Zupy i dania główne:
Rosół hyzopowy z kulkami macy – KLIK
Zupa marchwiowa z ziołami – KLIK
Leczo z fasolki szparagowej i cukinii – KLIK
Dyniowe curry z orkiszem – KLIK
Placki z cukinii z mąką kasztanową i dyptamem – KLIK
Fasolka po bingeńsku – KLIK
Gulasz z czarnej fasoli – KLIK
Dyniowa szakszuka – KLIK
Potrawka z jelenia – KLIK
Orkiszowe pierogi z dorszem aromatyzowane geranium – KLIK
Słodkości:
Orkiszowe pączki z dziurką – KLIK
Orkiszowe tiramisu – KLIK
Tarta cytrynowa z mąki orkiszowej – KLIK
Budyń kasztanowy w trzech wersjach – KLIK
Orkiszowe ciasteczka z pieprzem kubeba – KLIK
Dżem z dzikiej róży – KLIK
Do picia:
Kawa orkiszowa i zbożowe latte – KLIK
Wielkanoc:
Bułeczki wielkanocne (z krzyżykiem) – KLIK
Więcej przepisów na Wielkanoc pojawi się w spisie na rok 2017
Inne:
Makaron z mąki kasztanowej – KLIK
Domowe kostki ziołowe – KLIK
Kasztany w kuchni św. Hildegardy – KLIK
Miód z wszewłogą górką i gruszkami – KLIK
Masło migdałowe – KLIK
Artykuły:
Kuchnia św. Hildegardy na sympozjum – KLIK
Ramy kuchni św. Hildegardy – KLIK
Kuchnia św. Hildegardy w „Filarach Zdrowia” – KLIK
Hildegardiańska kuchnia na upał – KLIK
Hildegardiańska kuchnia na chłodne dni – KLIK
Przy wspólnym stole – KLIK