Kategoria Blog kulinarny - Monika Walczak, Pierwsza strona

Od pięciu lat prowadzę bloga kulinarnego u Przyjaciół. Chciałam podziękować Państwu za obecność, również w mijającym roku 2018 i zaprosić do gotowania ze św. Hildegardą w nadchodzącym. Poniżej zamieszczam zeszłoroczne zestawienie, aby łatwiej można było nawigować w kuchni. Na końcu wpisu znajdziecie Państwo również ubiegłoroczne spisy. Zarządowi Towarzystwa bardzo dziękuję za owocną (a właściwie orkiszowo-warzywno-owocną) współpracę.

P i e c z y w o:

Chleb orkiszowy na zakwasie – KLIK

Cebularze na zakwasie – KLIK

Pizza na zakwasie – KLIK

 

D a n i a  g ł ó w n e:

Zupa z dyni i kasztanów – KLIK

Rosół w stylu azjatyckim – KLIK

Forszmak z dyni – KLIK

Potrawka z orkiszu, dyni i shiitake – KLIK

Cebule zapiekane – KLIK

 

S ł o d k o ś c i:

Piernik – KLIK

Bezglutenowe ciasteczka – KLIK

Ciasto czekoladowe z fasolą – KLIK

Tort – tarta z wiśniami – KLIK

 

A r t y k u ł y:

„Uzdrawiająca kuchnia…” – recenzja książki – KLIK

Wrotycz czyli złocień w nauce św. Hildegardy – KLIK

Ryby w diecie św. Hildegardy – KLIK

 

U b i e g ł e  l a t a:

2017 – KLIK

2016 – KLIK

2015 – KLIK

2014 – KLIK

Polecane Wpisy

Zostaw komentarz