Od pięciu lat prowadzę bloga kulinarnego u Przyjaciół. Chciałam podziękować Państwu za obecność, również w mijającym roku 2018 i zaprosić do gotowania ze św. Hildegardą w nadchodzącym. Poniżej zamieszczam zeszłoroczne zestawienie, aby łatwiej można było nawigować w kuchni. Na końcu wpisu znajdziecie Państwo również ubiegłoroczne spisy. Zarządowi Towarzystwa bardzo dziękuję za owocną (a właściwie orkiszowo-warzywno-owocną) współpracę.
P i e c z y w o:
Chleb orkiszowy na zakwasie – KLIK
Cebularze na zakwasie – KLIK
Pizza na zakwasie – KLIK
D a n i a g ł ó w n e:
Zupa z dyni i kasztanów – KLIK
Rosół w stylu azjatyckim – KLIK
Forszmak z dyni – KLIK
Potrawka z orkiszu, dyni i shiitake – KLIK
Cebule zapiekane – KLIK
S ł o d k o ś c i:
Piernik – KLIK
Bezglutenowe ciasteczka – KLIK
Ciasto czekoladowe z fasolą – KLIK
Tort – tarta z wiśniami – KLIK
A r t y k u ł y:
„Uzdrawiająca kuchnia…” – recenzja książki – KLIK
Wrotycz czyli złocień w nauce św. Hildegardy – KLIK
Ryby w diecie św. Hildegardy – KLIK
U b i e g ł e l a t a:
2017 – KLIK
2016 – KLIK
2015 – KLIK
2014 – KLIK