Kategoria Pierwsza strona, Blog kulinarny - Monika Walczak, Bez kategorii

Jest to ciekawa propozycja, szybka w przygotowaniu, zdrowa, tania i bardzo smaczna.

Składniki: 1 cebula, 1 litr wody, 1 łyżka masła kokosowego, 3-4 buraki (w sklepie można kupić buraki parowane, co znacznie skraca czas przygotowania zupy), 1 łyżeczka bluszczyku kurdybanku, odrobina soku z cytryny (można zastąpić octem winnym), sól kamienna i pieprz kubeba do smaku.

Szklimy na maśle drobno pokroimy cebulkę, dodajemy suszony bluszczyk kurdybnek i przesmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy to wodą i wrzucamy pokrojone buraczki. Doprawiamy (sól, pieprz, sok z cytryny) i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania sypiemy cienkim strumieniem grysik orkiszowy, mieszając. Gotujemy jeszcze chwilę.

Zainteresowanym przypominam, że wszystkie produkty rekomendowane przez św. Hildegardę: grysik orkiszowy, pieprz kubeba czy suszony bluszczyk kurdybanek można kupić w internetowym sklepie, wystarczy wpisać sklephildegarda.pl – zachęcam.

 

Polecane Wpisy

Zostaw komentarz