Opis

„Dzika lawenda jest ciepła i sucha, a jej ciepło jest zdrowe. Jeśli ktoś zagotuje lawendę spika w winie i będzie pił to letnie wino często, to złagodzi dolegliwości wątroby, płuc i w klatce piersiowej. Wzmocni to też jego zdolność poznawczą i zmysł kombinacyjny. […]”

Physica, św. Hildegarda z Bingen, wydawnictwo Polskie Centrum św. Hildegardy

Wskazania i stosowanie

Nalewka

Skład: lawenda (Lavandula), wino.

Zastosowanie: na orzeźwienie ducha (zdolność poznawcza i zmysł kombinacyjny), duszności przy dolegliwościach wątroby, płuc i w klatce piersiowej, obniżona przepona, schorzenia wątroby.

Sposób użycia: 3 razy dziennie 1 (lekko podgrzany) kieliszek likierowy. Zalecana kuracja od 2 do 6 butelek (kuracja trwająca od 5 do 16 dni).

W przypadku stenokardii lub zastoju w płucach (z wodą lub bez) należy zrobić kurację trwającą co najmniej dwa miesiące).

Pomóż nam i wesprzyj naszą zbiórkę

Zostaw komentarz