zioła św. Hildegardy

Opis

„Spożywany jastrzębiec wzmacnia serce i redukuje niewłaściwe soki, które zostają nagromadzone w jednym miejscu organizmu. Ale jeśli ktoś chce go jeść, powinien dodać trochę dyptamu, galgantu lub ostryżu.”

Physica, św. Hildegarda z Bingen, wydawnictwo Polskie Centrum św. Hildegardy

Foto: prazak, CC BY SA 3.0

Wskazania i stosowanie

Mieszanka i tabletki

Skład: jastrzębiec (Hieracium pilosella), korzeń dyptamu (Dictamnus albus-Radix), korzeń galgantu (Alpinia officinarum-Radix).

Zastosowanie: chorobliwie zawyżony poziom tłuszczów we krwi (cholesterol, trójglicerydy), miażdżyca, zakrzepica, udar mózgu, zaburzenia ukrwienia i przemiany materii, nadciśnienie.

Sposób użycia: 2 razy dziennie 2-3 czubki noża (2-3 tabletki) do jedzenia lub z kieliszkiem nalewki z pietruszki i miodu.

Pomóż nam i wesprzyj naszą zbiórkę

Zostaw komentarz