Św. Hildegarda

Opis

Więcej o orkiszu pod tym linkiem: https://hildegarda.edu.pl/orkisz/

Wskazania i stosowanie

Kuracja

Zastosowanie: dla pobudzenia funkcjonowania jelit i łagodny środek przeczyszczający o działaniu pozbawionym nieprzyjemnych skutków ubocznych.

Przygotowanie i sposób użycia: Kawę orkiszową przyrządza się z całych ziaren, których nie wolno mielić.

Dzień 1: 2 łyżki ziaren kawy gotować w 500ml wody przez 5 minut, następnie odcedzić. Ziarna przechowywać w lodówce. Kawa jest jeszcze bardzo słaba.

Dzień 2: 2 łyżki ziaren kawy orkiszowej gotować w 500ml wody wraz z ziarnami z poprzedniego dnia przez 5 minut, następnie odcedzić. Ziarna przechowywać w lodówce. Kawa jest już o wiele ciemniejsza.

Dzień 3: 2 łyżki ziaren gotować w 500 ml wody wraz z ziarnami z poprzednich dni przez 5 minut, odcedzić.

Dzień 4-6: do każdego kolejnego dnia dodawać 2 łyżki ziaren kawy do ziaren z poprzednich dni i gotować. Można tak robić dopóki pękną pierwsze ziarna. Wtedy należy wszystkie wyrzucić, a następnego dnia znów zacząć od początku. Do kawy można wkruszyć orkiszowy chleb. Kawałki chleba powinny dobrze nasiąknąć napojem.

Pomóż nam i wesprzyj naszą zbiórkę

Wyświetla 2 komentarzy
  • Jola Zajdel
    Odpowiedz

    Dzień dobry,
    Niestety bez szerszych informacji dotyczących stanu zdrowia trudno będzie coś polecić. Warto poszukać sobie terapeuty bądź lekarza, który stosuje metody naturalne (hildegardiańskie) aby po wywiadzie i dodatkowych badaniach ustawił leczenie.
    serdecznie pozdrawiam

  • Inesa
    Odpowiedz

    Dzień dobry, co stosować na endometriozę?

Zostaw komentarz