Opis
Więcej o orkiszu pod tym linkiem: https://hildegarda.edu.pl/orkisz/
Wskazania i stosowanie
Zastosowanie: dla pobudzenia funkcjonowania jelit i łagodny środek przeczyszczający o działaniu pozbawionym nieprzyjemnych skutków ubocznych.
Przygotowanie i sposób użycia: Kawę orkiszową przyrządza się z całych ziaren, których nie wolno mielić.
Dzień 1: 2 łyżki ziaren kawy gotować w 500ml wody przez 5 minut, następnie odcedzić. Ziarna przechowywać w lodówce. Kawa jest jeszcze bardzo słaba.
Dzień 2: 2 łyżki ziaren kawy orkiszowej gotować w 500ml wody wraz z ziarnami z poprzedniego dnia przez 5 minut, następnie odcedzić. Ziarna przechowywać w lodówce. Kawa jest już o wiele ciemniejsza.
Dzień 3: 2 łyżki ziaren gotować w 500 ml wody wraz z ziarnami z poprzednich dni przez 5 minut, odcedzić.
Dzień 4-6: do każdego kolejnego dnia dodawać 2 łyżki ziaren kawy do ziaren z poprzednich dni i gotować. Można tak robić dopóki pękną pierwsze ziarna. Wtedy należy wszystkie wyrzucić, a następnego dnia znów zacząć od początku. Do kawy można wkruszyć orkiszowy chleb. Kawałki chleba powinny dobrze nasiąknąć napojem.
Dzień dobry,
Niestety bez szerszych informacji dotyczących stanu zdrowia trudno będzie coś polecić. Warto poszukać sobie terapeuty bądź lekarza, który stosuje metody naturalne (hildegardiańskie) aby po wywiadzie i dodatkowych badaniach ustawił leczenie.
serdecznie pozdrawiam
Dzień dobry, co stosować na endometriozę?